Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Aktuální počasí

Počasí dnes:

20. 10. 2018

zata

Bude oblačno až zataženo, přechodně až polojasno. Ráno a dopoledne místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Denní teploty 12 až 16°C. Noční teploty 7 až 3°C.

Přehrát/Zastavit Další

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

 

Rozklikávací rozpočet

Návštěvnost

Návštěvnost:

ONLINE: 1
DNES: 158
TÝDEN: 1734
CELKEM: 471102

Navigace

Obsah

obrazek

 

Dne 25. května 2018 vstoupí v účinnost nařízení Evropského parlametu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016. Toto nařízení o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohytu těchto údajů (obecné nařízení o ochraně osobních údajů je známé pod zkratkou GDPR. Toto nařízení zavádí plnění řady povinností pro Obec Panenské Břežany a povinnost zřízení funkce pověřence pro ochranu osobních údajů.

 

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Obec Panenské Břežany jakožto správce osobních údajů zpracovává údaje řady subjektů, zejména osob s trvalým pobytem na území obce, vlastních zaměstnanců a dodavatelů obce. Obec může zpracovávat osobní údaje dalších osob, které s ní přijdou do kontaktu, například žadatelů o informace podle zákona o svobodném přístupu k informacím.

Zpracovávané údaje obcí zahrnují zejménajméno a příjmení, datum narození, rodné číslo, adresu trvalého pobytu, e-mail, telefonní číslo, číslo občanského průkazu/cestovního dokladu, pohlaví nebo rodinný stav.

Účelem zpracování je vyřizování a zpracování agendy obecního úřadu, zejména vedení evidence obyvatel, vedení stálého seznamu voličů, vedení spisové služby, agenda místních poplatků (za odpad, psa, zábor veřejného prostranství apod. ), zpracování písemností dle stavebního zákona, agendy CzechPOINT, vyřizování žádostí o informace, vyřizování podnětů občanů, žádostí, stížností, petic, agenda pronájmů bytů a nemovitostí, smluvní vztahy a vedení evidence čtenářů obecní knihovny.

Údaje jsou zpracovávány z důvodu plnění právní nebo smluvní povinnosti nebo proto, že ke zpracování udělil subjekt údajů souhlas, případně na základě veřejného či oprávněného zájmu obce. Údaje jsou zpracovávány po dobu stanovenou skartačním řádem nebo uvedenou v textu souhlasu, případně po dobu trvání smlouvy.

Osobní údaje mohou být předány omezenému okruhu příjemců, zejména dodavatelům IT řešení nebo osobám zajišťujícím IT podporu.

Subjekt údajů má právo:

  • v případě, že udělil souhlas se zpracováním osobních údajů, tento souhlas kdykoli odvolat,
  • v některých případech vznést námitku proti zpracování,
  • vyžádat si u správce přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit,
  • požadovat po správci výmaz osobních údajů,
  • požadovat omezení zpracování osobních údajů, a
  • na přenos svých osobních údajů zpracovávaných automatizovaně na základě uděleného souhlasu jinému správci ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu.

 

Subjekt údajů může podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, kontakt: Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, https://www.uoou.cz, posta@uoou.cz.

Obec jakožto správce osobních údajů ustanovil pověřence pro ochranu osobních údajů, jehož kontaktní údaje jsou: 

Jana Šťastná /MAS Nad Prahou o.p.s.

e-mail: gdpr@nadprahou.eu

Telefon: +420 773 661 881

 

obrazek GDPR